Vernisáž se vydařila

04.01.2017 13:18

V úterý 3. ledna 2017 se v našem centru konala vernisáž výtvarné soutěže dětských prací s tématem "Vánoce v naší rodině". V předvánočním období měly děti možnost nakreslit či namalovat libovolnou technikou jak se jejich rodina připravuje na vánoční svátky. Do soutěže se nám sešlo téměř 120 prací z 10 mateřských a základních škol a žasli jsme nad nápady, technikami a ztvárněním krásných událostí. Veliký obdiv patří nejen dětem, ale i jejich učitelkám výtvarné výchovy či vychovatelkám družin nebo i rodičů, kteří děti ke kreslení nadchli.
Vedoucí hodnotící komise sestra Oldřiška Zálešáková při slavnostním zahájení vernisáže řekla, že děti nám daly možnost nahlédnout do zákulisí rodin a opravdu z prací vyzařuje veliké těšení se na krásné svátky, zapojení dětí do příprav na Vánoce od pečení cukroví, zdobení stromečku, setkávání se u adventního věnce, obrázků kapra ve vaně, rybníku či na talíří a spousta dalšího... Komise neměla snadný úkol s výběrem prací, protože obrázky byly opravdu velmi vydařené, ale soutěž je soutěž a oceněno bylo celkem 17 výtvarných děl. Malé i větší "malíře" přišli doprovodit rodiče, sourozenci i prarodiče či paní učitelky. Zazpívali jsme si vánoční koledu, ochutnali vánoční cukroví a děti dostaly diplom a knihu. Všechny soutěžní práce jsou vystavené v prostorách centra pro rodinu (za kostelem sv. Mořice) a v lednu jsou k vidění během návštěvních hodin každé pondělí od 16.00 - 17.30 hodin, ve čtvrtky od 14 do 17 hodin, případně po předchozí domluvě. Srdečně zveme a těšíme se na setkání.

 kromerizsky.denik.cz/zpravy_region/centrum-pro-rodinu-v-kromerizi-ocenilo-viteze-souteze-pro-male-vytvarniky-20170105.html