Časopis Rodinný život 1/19-„Technorodina“.

06.02.2019 10:35

Jakou roli hrají v našich životech moderní technologie? Mohou být pro křesťana přínosné, nebo nás jen odvádějí od reálného světa a skutečného života ve společenství s Bohem a našimi bližními? Spolu s našimi stálými přispěvateli a zajímavými hosty hledáme odpovědi na tyto a další otázky v prvním letošním čísle.

P. Karel Skočovský svým netradičním úvodníkem připravil prostor zajímavým rozhovorům a článkům na palčivá témata naší přetechnizované doby. Očima presbyteriánského faráře Ondřeje Stehlíka můžeme nahlédnout na život lidí, kteří se technice cíleně vyhýbají, společenství amišů. S několika uživatelskými tipy se podělil Jozef Cmar a dívčí trio představuje svět sociálních sítí z pohledu teenagerů.

O. Petr Hofírek ukazuje, že chytré aplikace mohou být pro nás křesťany něčím víc než jen úspěšným žroutem času. MUDr. Jitka Krausová připomíná, že moderní technologie mají svá rizika, zároveň ale mohou sloužit k dobrému. Nabízí také poutavý životní příběh ctihodného Uberta Moriho, muže, který nalezl harmonii mezi spiritualitou a profesionalitou.

Rubrika Vztahy a výchova nabízí krátký, ale o to silnější příběh Luboše Nágla a umožní nám díky vtipné Betty MacDonaldové nahlédnout do časů, kdy všední dny plnily jiné úkoly než surfování v moři informací. Magdalena Strejčková s vtipem a lehkostí popisuje, jak se jí žije v době dotykové.

V Duchovním životě vás čeká nepostradatelný Cherubín. Jitka Hosanna Štěpánková jako babička-teolog vysvětlí vám i vnoučkovi, jak je to vlastně se zlomeným srdcem. P. Martin Sklenář se v dalším dílu úvah o exhortaci Amoris laetitia zaměřuje na jiné rozměry plodivé síly manželské lásky. Novinkou je pak seriál představující diecézní centra pro rodinu.

Další nápady, plná znění článků, inspirativní texty a podněty pro Váš rodinný život najdete na našich webových stránkách www.rodinyzivot.eu. Předplatné či ukázkové číslo si můžete objednat na adrese: Centrum pro rodinný život, Biskupské nám. 2, 779 00 Olomouc, telefonu 587 405 253 nebo e-mailu rodinnyzivot@arcibol.cz. Na požádání pošleme ukázkové číslo i elektronicky.